Hoe kan uitpakken tar.gz in linux

Anonim

Hoe kan uitpakken tar.gz in linux

De standaard bestandssysteem datatype in Linux wordt beschouwd als tar.gz - de gebruikelijke archief gecomprimeerd met de GZIP hulpprogramma. In dergelijke lijsten, verschillende programma's en lijsten met mappen, objecten zijn vaak verdeeld, waarmee u een handige beweging tussen apparaten. Dit type bestanden is ook uitgepakt, het is ook heel eenvoudig, want dit moet je de standaard ingebouwde utility "Terminal" te gebruiken. Dit zal in onze huidige artikel worden besproken.

Pak de TAR.GZ formaat archieven in Linux

In de procedure van het uitpakken, is er niets ingewikkeld, zal de gebruiker alleen nodig om een ​​team en een aantal argumenten in verband met het te leren. Installatie van extra gereedschap is niet nodig. Het proces van het uitvoeren van de taak in alle distributies is hetzelfde, we hebben voor het voorbeeld van de laatste versie van Ubuntu en we raden u stap voor stap om te gaan met de kwestie van de rente.

  1. Om te beginnen, is het noodzakelijk om de locatie van de gewenste archief om vast te stellen door te gaan naar de bovenliggende map te gaan door de console en er al alle andere acties uit te voeren. Daarom opent u het bestand manager, vinden het archief, klik met de rechtermuisknop op en kies "Eigenschappen".
  2. Ga naar archief eigenschappen via file manager in Linux

  3. Er verschijnt een venster waarin u gedetailleerde informatie over het archief te krijgen. Hier in de sectie "Main", aandacht te besteden aan de "Parent Folder". Denk aan de huidige pad en moedig de "eigenschappen" te sluiten.
  4. Ontdek de bovenliggende map archief in Linux

  5. Start de "klem" op elke geschikte methode, bijvoorbeeld, door de Ctrl + Alt + T sneltoets of met behulp van het bijbehorende pictogram in het menu.
  6. Voer de terminal naar het archief in Linux uit te pakken

  7. Na het openen van de console, onmiddellijk naar de bovenliggende map door het invoeren van de CD / Home / User / Folder commando, waar de gebruiker de gebruikersnaam en Folder is de naam van de map. Het moet ook weten dat de opdracht CD is slechts verantwoordelijk voor de overgang naar een bepaalde plaats. Vergeet niet dat dit om de interactie met de Linux command line verder te vereenvoudigen.
  8. Ga naar de locatie van het archief in de Linux-besturingssysteem

  9. Als u wilt dat de inhoud van het archief te bekijken, moet u het TAR -ZTVF archive.tar.gz tekenreeks, waarbij archive.tar.gz is de naam van het archief in te voeren. .tar.gz aan toevoegen. Wanneer de ingang is voltooid, klik op ENTER.
  10. Een opdracht om de inhoud van het archief via de console in Linux te bekijken (1)

  11. Verwachten output naar het scherm alle mappen gevonden en objecten, en vervolgens met behulp van de muis scroll kun je kennis te maken met alle informatie.
  12. Alle archiefbestanden in de Linux-console

  13. Uitpakken begint in de plaats waar je bent, door het specificeren van de opdracht TAR xvzf archive.tar.gz.
  14. Een opdracht om het archief uit te pakken via de console in Linux

  15. De duur van de procedure neemt soms een voldoende grote hoeveelheid tijd in, die afhankelijk is van het aantal bestanden binnen het archief zelf en hun volume. Wacht daarom op het uiterlijk van een nieuwe invoerrij en sluit de "Terminal" niet.
  16. Procedure voor het uitpakken van het archief door de console in Linux

  17. Open later de bestandsbeheer en vind de gemaakte map, het heeft dezelfde naam met het archief. Nu kunt u deze kopiëren, bekijken, verplaatsen en eventuele andere acties produceren.
  18. Ga naar de gemaakte map na het uitpakken van het archief in Linux

  19. Het is echter niet altijd nodig om alle bestanden uit het archief uit te halen, waardoor het belangrijk is om te vermelden dat het hulpprogramma in het kader van overweging ondersteunt die uitkiezen en een bepaald object. Om dit te doen, gebruikt u het TAR -XZVF-archief.tar.gz file.txt-opdracht, waarbij bestand.txt de bestandsnaam en zijn formaat is.
  20. Pak een specifiek bestand uit via de console in Linux

  21. Overweeg de naamregister, volg het zorgvuldig alle letters en symbolen. Als er ten minste één fout is toegestaan, kan het bestand niet vinden en ontvangt u een foutmelding.
  22. Naleving van het register bij het uitpakken van bestanden in Linux

  23. Het betreft een dergelijk proces en aparte map. Ze worden uitgetrokken met TAR -XZVF Archive.tar.gz DB, waarbij DB de exacte naam van de map is.
  24. Pak de map uit van het archief door de console in Linux

  25. Als u de map uit de map wilt trekken, die is opgeslagen in het archief, is de gebruikte opdracht als volgt: TAR -XZVF-archief.tar.gz DB / MAP, waarbij DB / MAP het gewenste pad en de opgegeven map is.
  26. Pak de archiefubfolder uit via de console in Linux

  27. Nadat u alle opdrachten hebt ingevoerd, ziet u de lijst van de ontvangen inhoud, wordt deze altijd weergegeven met afzonderlijke regels in de console.
  28. Bekijk onverpakte inhoud van archief in Linux

Zoals u opmerkt, wanneer u elk standaard TAR-opdracht invoert, gebruikten we verschillende argumenten tegelijkertijd. U moet de betekenis van elk van hen kennen, maar alleen omdat het zal helpen om het uitpakkende algoritme beter in de reeks van het hulpprogramma te begrijpen. Onthoud dat de argumenten nodig zijn:

  • -X - Extract-bestanden uit het archief;
  • -F - Specificeren van de naam van het archief;
  • -Z - het uitvoeren van de uitvoering van het uitpakken door de GZIP (moet worden ingevoerd, omdat TAR-formaten er verschillende zijn, bijvoorbeeld, TAR.BZ of gewoon teer (archief zonder compressie));
  • -V - Geeft de lijst met verwerkte bestanden op het scherm weer;
  • -T - weergave van inhoud.

Tegenwoordig was onze aandacht specifiek gericht op het uitpakken van het overwogen bestandstype. We lieten zien hoe de inhoud te bekijken, één object of map uithaalt. Als u geïnteresseerd bent in de procedure voor het installeren van programma's die zijn opgeslagen in Tar.gz, helpt ons andere artikel u, waarvan u u vindt door op de volgende link te klikken.

Zie ook: Installeren van TAR.GZ-formaatbestanden in Ubuntu

Lees verder