Touch Team in Linux

Anonim

Touch Team in Linux

Zoals u weet, in Linux-besturingssystemen, is er een enorm aantal ingebouwde terminalopdrachten die een breed scala aan acties uitvoeren. Sommigen van hen stellen u in staat om programma's te installeren, anderen zijn ontworpen om logische volumes en harde schijven te beheren. Er zijn onder hen en die zijn gemaakt om te communiceren met bestanden. Een van deze opdrachten wordt aanraking genoemd en het gaat erom om dat we willen vertellen in het kader van dit trainingsmateriaal.

We gebruiken het aanraakopdracht in Linux

Om het aanraakopdracht in Linux te gebruiken, moet u de syntaxis onderzoeken en de principes van input begrijpen. Hierbij zouden er geen problemen moeten zijn, omdat het hulpprogramma zelf vrij eenvoudig is en met toegankelijke opties in een paar minuten letterlijk kunnen worden opgelost. Laten we hiermee beginnen.

Syntaxis

Let op de standaardweergave van de tekenreeks bij het invoeren van het aanraakopdracht. Het ziet er als volgt uit: tik op + [Opties] + -bestand. Als de actie namens de superuser moet worden geïmplementeerd, moet u Sudo aan het begin van de regel toevoegen, en nadat het is geactiveerd om een ​​wachtwoord te schrijven dat het account wordt bevestigd. Wat betreft extra opties is het vermeldenswaard het volgende:

  • --Help en - - worden zelden gebruikt. De eerste optie geeft de mogelijkheid om de officiële documentatie te lezen en de tweede zal de huidige versie van het hulpprogramma weergeven.
  • -A is verantwoordelijk voor het wijzigen van de toegangstijd naar het opgegeven bestand.
  • -M verandert de modificatietijd.
  • -C bepaalt dat het object met de opgegeven naam niet wordt gemaakt.
  • -R kunt u de toegangstijd en wijziging van het opgegeven bestand gebruiken.
  • -t is ontworpen om de datum en tijd te wijzigen door handmatig input.
  • -D gebruikt de datum en tijd die is opgegeven in de vorm van een tekenreeks.

Nu weet je vandaag absoluut over alle beschikbare opties in kwestie. Laten we naar de studie van de parameters gaan om alle basisacties die worden uitgevoerd met dit hulpprogramma te behandelen.

Generatie van lege bestanden

Om te beginnen, komen we het uit met de actie van het aanraakopdracht zonder gebruik te maken van argumenten - dus het maakt een lege bestandsgrootte 0 bytes met de opgegeven naam.

  1. Open de "Terminal" handig voor u, bijvoorbeeld via het pictogram in het toepassingsmenu of de CTRL + ALT + T. -toetscombinatie.
  2. Ga naar Terminal om Touch Command in Linux te gebruiken

  3. Voer hier Tuessch Testfile in, waar TestFile de benodigde naam wordt vervangen.
  4. Voer Touch Command in Linux in om een ​​nieuw bestand te maken

  5. Na het activeren van deze opdracht, als deze zonder fouten is aangenomen, verschijnt een nieuwe regel voor invoer en op de huidige locatie wordt het overeenkomstige object gemaakt.
  6. Succesvolle bestandscreatie via Touch Command in Linux

  7. U kunt op zijn beurt meerdere bestanden toevoegen door de naam van iedereen te schrijven, zodat het iets als deze lijn blijkt: TOETSFILE1 TestFile2 TestFile3.
  8. Een lijst met bestanden opstellen voor gelijktijdig Creëren via Touch in Linux

  9. Er is ook één functie die ook moet worden overwogen. Als u behoefte hebt aan het maken van meerdere bestanden met dezelfde naam, maar met verschillende nummers aan het einde, zoals hierboven weergegeven, is het gemakkelijker om dit type schrijven te gebruiken: TOUCH TestFile {1..6}.
  10. Automatische creatie van een lijst met bestanden via het aanraakopdracht in Linux

Meer aanraakopdracht zonder toepassing van argumenten is niet in staat om alles te doen, dus laten we onmiddellijk doorgaan met de analyse van voorbeelden van interactie met opties.

De laatste toegangstijd instellen

Zoals u al weet, stelt een van de in overweging van de opties in staat om de toegang tot de stroom in de stroom te wijzigen. Dit wordt gedaan door slechts één regel in te voeren met het type aanraak -A-bestand, waarbij bestand de naam is van het vereiste object. Het aantal beursgenoteerde items voor één regel is niet beperkt. Tegelijkertijd is de laatste veranderingstijd niet ingesteld, tenzij een extra optie -M optioneel is in deze rij, zullen we er verder over praten.

De laatste toegangstijd instellen voor het opgegeven bestand via Touch in Linux

De laatste wijzigingstijd instellen

Voor dezelfde analogie werkt het bovengenoemde argument ook. OE staat opnieuw toe dat de laatste tijd op de huidige tijd is en de tekenreeks ziet er als volgt uit: Raak aan -M-bestand aan. Alle wijzigingen worden onmiddellijk uitgevoerd, wat betekent dat u kunt overschakelen naar hun verificatie of om andere taken uit te voeren waarvoor het aanraakopdracht met de optie -M werd genoemd.

De laatste wijzigingstijd instellen voor het opgegeven touch-bestand in Linux

Verbod op het maken van een object

Met een simpele aanraakhulpprogramma kunt u soms implementeren en een complex doel door de letterlijke één regel in de console in te voeren. Na het uitvoeren van de opdracht aan Touch-C-bestand, waar bestand de exacte naam van het gewenste bestand is, kan het item met de opgegeven naam niet door de gebruikelijke gebruiker worden gemaakt. Deze optie wordt alleen gedeactiveerd nadat de bevoorrechte gebruiker een leeg object met dezelfde naam via dezelfde opdracht maakt. Bovendien voorkomt niets dat u een lijst met titels maakt om tegelijkertijd beperkingen op te zetten.

Verbod op het maken van een bestand met de opgegeven naam in Touch in Linux

De toegangstijd en verandering instellen

De bovenstaande opties --A en -M alleen toegestaan ​​om de bestandsinstellingen te wijzigen door de huidige tijd in te stellen, maar het is mogelijk om absoluut elke tijd tot een seconde in te stellen. Tegelijkertijd is het belangrijkste ding om te voldoen aan de opdrachtregel: [[BB] GG] MDDHCHCHMM [.SSS], waar explosieven - de eerste twee cijfers van het jaar, GG - tweede, MM - maand, DD - datum , CH - Horloges, mm - minuten, SS - seconden. De benodigde opdracht wordt verkregen: Raak aan -C-T-01261036-bestand aan.

Een bestand wijzigen met een vooraf bepaalde tijd door Touch in Linux

Als u geïnteresseerd bent in het bekijken van het eindresultaat, schrijf dan in de LS -L-console en klik op Enter. De lijst blijft alleen om het gewenste bestand te vinden en te bekijken wanneer deze is gewijzigd.

Bekijk een gemaakt bestand met een vooraf bepaalde tijd door Touch in Linux

Overdracht van tijdelijke merken van het geselecteerde bestand

Als u zelf vertrouwd bent met de bovenstaande informatie, weet u dat de optie -R -R tijdelijke etiketten van één object naar de andere kan overdragen. Het wordt uitgevoerd via de tekenreeks: Raak -R-bestand1 Bestand2, waar FILE1 een bestaand bestand is met bepaalde tijdsperken, en File2 is een nieuw object waaraan ze worden toegepast.

Een tijdsoverdrachtsbestand maken van een ander object via Touch in Linux

Een bestand maken met de opgegeven tijd

Aan het einde van dit materiaal merken we op dat de aanraking standaard bestanden op de hoogte creëert, maar het kan worden gewijzigd door slechts één optie toe te passen: touch -t 201912101830.55-bestand, waarbij 201912101830.55 - precies de opgegeven tijd op uw keuze en bestand is is de naam van het object of objecten als ze worden gepresenteerd als een lijst.

Een bestand maken met een vooraf bepaalde touchstijd in Linux

Nu bent u bekend met het aanraakopdracht, dat actief wordt gebruikt in Linux om bestanden te maken. Het kan zowel afzonderlijke testelementen en objecten voor bepaalde doeleinden zijn. De gebruiker beslist al zelf, in welke richting de mogelijkheden van het hulpprogramma toepassen. Als u geïnteresseerd bent in het onderwerp van de belangrijkste teams van dit besturingssysteem, raden we u aan om de volgende materialen te verkennen.

Zie ook:

Veelgebruikte opdrachten in "Terminal" Linux

LN / FIND / LS / GREP / PWD-opdracht in Linux

Lees verder