RDP-clients voor Linux: Top 3-opties

Anonim

RDP-clients voor Linux

RDP-technologie (Remote Desktop Protocol) stelt gebruikers van dezelfde of verschillende versies van besturingssystemen in staat om afstandsbediening van de computer te maken. Er zijn speciale klanten die zich onderscheiden van console-hulpprogramma's, waar deze optie wordt geïmplementeerd via de grafische interface, wat betekent dat de gebruiker is voorzien van een volledig zicht op de desktop, de mogelijkheid om te communiceren met de toetsenbord- en muisaanwijzer. Als onderdeel van vandaag willen we vertellen over het gebruik van populaire RDP-klanten in Linux.

Gebruik RDP-clients in Linux

Nu zijn er niet veel RDP-clients, omdat er problemen zijn bij de implementatie van technologie die verband houdt met zijn gepatenteerde. Er worden echter ten minste drie verschillende opties aangeboden aan de gebruikelijke yowser. Vervolgens willen we alleen over de meest populaire en betrouwbare van hen vertellen, en u, het opduiken van de instructies, kunt u de juiste client al installeren en verbinding maken met de server.

Optie 1: Remminina

Remmina is de meest populaire externe desktop-client, die standaard is geïnstalleerd in veel Linux-distributies. De versie is echter vaak verouderd. Dit programma heeft een eenvoudige en begrijpelijke GUI met een enorm aantal hulpmiddelen. Zelfs een beginnende gebruiker kan het beheersen, dus we hebben deze software in de eerste plaats geplaatst. Laten we stap voor stap in de installatieprocedure, instellingen en connectiviteit in Remminina.

Stap 1: Installatie

U moet beginnen met de installatie van deze RDP-client naar het besturingssysteem. Zoals eerder vermeld, zijn standaard, vele remmina-distributies al aanwezig, maar het zal geen pijn doen om zijn versie bij te werken die niet veel tijd kost.

  1. Als u eenvoudig in uw remmina-systeem ontbreekt en een stabiele, maar niet de nieuwste vergadering wilt installeren, om de "Terminal" op een handige manier te starten, bijvoorbeeld via het toepassingsmenu of het klemmen van een CTRL + ALT + T combinatie.
  2. De terminal uitvoeren voor verdere installatie van het Remmina-programma

  3. Voer in de huidige console Sudo Apt Install Remmina in en klik op Enter. Vervang de APT Packet Manager naar een andere als u een distributie gebruikt op basis van RedHat of Fedora.
  4. Voer de opdracht in om het Remminina-programma uit de officiële opslag te installeren

  5. Altijd installeren installaties worden gelanceerd namens de superuser, dus u moet ze bevestigen door een wachtwoord in een nieuwe regel in te voeren. Deze situatie heeft niet uitzondering.
  6. Wachtwoordbevestiging voor het installeren van Remminina in Linux door middel van officiële opslag

Dit kan extra bevestiging van de uitbreiding van een bezette schijfruimte vereisen. Na het succesvol invullen van de installatie, kunt u verhuizen naar het gebruik van de klant. Als u de versie wilt bijwerken, moet u op maat gemaakte opslagfaciliteiten gebruiken, omdat er geen officiële builds zijn. De verkoop zal een beetje moeilijker zijn, maar ziet er als volgt uit:

  1. Voer in de console de Sudo Apt-Add-Repository PPA in: Remminina-PPA-Team / Remminina-naast Bestanden van de repository.
  2. De opdracht voor het verkrijgen van de nieuwste versie van Remminina in Linux via gebruikersopslag

  3. Bevestig deze actie door het wachtwoord van een superuseraccount te schrijven.
  4. Opdrachtbevestiging om de nieuwste versie van Remminina in Linux via gebruikersopslag te krijgen

  5. U wordt op de hoogte gebracht van de ontvangen pakketten. Neem ze door op ENTER te klikken.
  6. Ga door met het ontvangen van de nieuwste versie van Remminina in Linux via gebruikersopslag

  7. Verwacht bestanden te downloaden. Sluit tijdens deze bewerking de console niet en onderbreek de internetverbinding niet.
  8. Download bestanden voor verdere installatie van het Remminina-programma in Linux

  9. Daarna moet u de lijst met systeemopslag bijwerken via de opdracht SUDO APT-GET UPDATE.
  10. Een opdracht om de repository bij te werken bij het installeren van remmina in Linux

  11. Het blijft alleen om de RDP-client en de ingetrokken plug-ins door hem te installeren door Sudo Apt-Get Install Remmina Remminina-Plugin-RDP LibfREERDP-Plugins-standaard in te voeren.
  12. Een opdracht om de nieuwste versie van Remminina in Linux via gebruikersopslag te installeren

  13. Bevestig de informatie over de bezette schijfruimte door het antwoord D te selecteren en wacht op het einde van de procedure.
  14. REMMINA INSTALLATIE Bevestiging in Linux via aangepaste opslag

Deze installatie-remmina voltooid. De oude versie wordt automatisch vervangen door een nieuwe, daarom kunt u de console sluiten en naar de eerste start van de software gaan.

Stap 2: RUN EN SETUP

Met de start en configuratie van Remminina zal zelfs de meest beginnende gebruiker begrijpen en zal de officiële documentatie helpen met de laatste. We willen echter nog steeds op de hoofdpunten blijven, zodat bij de implementatie van deze taak geen moeite is.

  1. Standaard wordt het remmina-pictogram onmiddellijk na de installatie toegevoegd aan het toepassingsmenu. Bekijk het daar door de lijst te vernietigen of de zoekreeks te gebruiken.
  2. Running Remminina in Linux via het pictogram in het menu Toepassing

  3. Om naar de instellingen te gaan, klikt u op de knop in de vorm van drie horizontale lijnen en selecteert u "Parameters".
  4. Overgang naar Remmina-parameters in Linux voor Global Setup

  5. Nu verschijnt het venster Remminina-instellingen op het scherm. Het heeft een enorm aantal tabbladen die verantwoordelijk zijn voor het maken van wereldwijde en gebruikersveranderingen. Hier kunt u bijvoorbeeld de standaardschermresolutie instellen, sleutelcombinaties wijzigen, SSH- en Security Protocol-punten bewerken.
  6. Globaal en aangepast instellingen Remminina-programma in Linux

We zullen niet in detail op elk onderhavige item in detail verblijven, aangezien de ontwikkelaars officiële informatie voor elke optie bieden, evenals de Remminina-interface heeft een Russische taal, die zal helpen om alles te begrijpen.

Stap 3: een profiel en verbinding maken

Na het installeren van de optimale Remminina-configuratie, blijft het alleen om een ​​verbindingsprofiel te maken met behulp van het betreffende protocol om met succes verbinding te maken met het externe desktop. We stellen voor om het basisprincipe van deze procedure te demonteren.

  1. Zoek het juiste pictogram op het bovenpaneel en klik erop met de linkermuisknop om het formulier voor het maken van de verbinding weer te geven.
  2. Een nieuwe Remote Desktop-verbinding maken in Remminina in Linux

  3. Vul alle regels in in overeenstemming met uw vereisten. Zorg ervoor dat u deze accounts en serveradressen opnieuw wordt verzonden. Daarna kunt u een actie kiezen. Als u op "Verbinden" klikt, worden de opgeslagen instellingen niet opgeslagen, want hiervoor moet u klikken op "Save and Connect".
  4. Gegevens invoeren om verbinding te maken met Remote Desktop Remminina in Linux

  5. In de toekomst kunnen opgeslagen profielen direct worden gestart via het hoofdmenu Remminina. Alle beschikbare verbindingen worden weergegeven als een tabel met gedetailleerde informatie.
  6. Profielen opslaan voor snelle verbinding via Remmina in Linux

  7. Na het opstarten wordt een apart venster met een virtueel desktop geopend. Verwacht te beginnen met het downloaden en gebruiken van de tools op het linkervenster om de sessie te beheren.
  8. Succesvolle lancering van Remote Desktop via Remminina in Linux

Nu blijft het alleen om interactie met het externe bureau te starten, daar de nodige acties uit te voeren. Als u vragen heeft over Remmina Management, betaalt u speciale aandacht aan de documentatie: daar, in het maximale gedetailleerde formulier, worden de antwoorden absoluut beschreven aan alle gebruikersvragen.

Optie 2: rdesktop

De volgende tool genaamd RDesktop is niet zo populair bij Novice-gebruikers, omdat alle instellingen via de console worden gemaakt door de bijbehorende opdrachten in te voeren. Deze beslissing was echter aan de vraag onder professionals en liefhebbers van console-hulpprogramma's.

Stap 1: installeer rdesktop

Kortom, we zullen ons concentreren op de RDESKTOP-installatieprocedure zelf. Dit toegangsprogramma in officiële opslagfaciliteiten voor distributie, dankzij welke de gebruiker geen extra bestanden of pakketten hoeft te downloaden.

  1. Open de "terminal" op een handige manier.
  2. De terminal uitvoeren om het RDESKTOP-programma in Linux te installeren

  3. Voer de Sudo Apt-Get Install RDesktop-opdracht en klik op Enter.
  4. Een opdracht om het RDESKTOP-console-hulpprogramma in Linux te installeren

  5. Bevestig deze actie door het superuserwachtwoord in de nieuwe regel in te voeren.
  6. Bevestiging van de installatie van het RDESKTOP-console-hulpprogramma in Linux

  7. De installatie blijft onmiddellijk na het selecteren van een positieve respons "D".
  8. Bevestiging van het bestand Ontvangst bij het installeren van het RDESKTOP-console-hulpprogramma in Linux

  9. De lancering van dit hulpprogramma wordt ook uitgevoerd via de "terminal" via het RDESKTOP-opdracht.
  10. Het rdesktop-console-hulpprogramma in Linux uitvoeren na de installatie

Als de gebruikte distributie niet is gebaseerd op Debian, moet het APT-GET-argument in het installatieteam worden vervangen door YUM of PACMAN. Er zijn geen verschillen met Linux-assemblages.

Stap 2: Start en verbinding

Als u eenvoudigweg de opdracht RDESKTOP in de console invoert, worden de volgende snaren een korte samenvatting van syntaxis en beschikbare opties weergegeven. We raden aan om de informatie die lijkt te begrijpen hoe de verbinding met het externe bureaublad door dit hulpprogramma wordt gecontroleerd.

Informatie over opties en syntaxis van de RDESKTOP-opdracht in Linux

Daarna kunt u onmiddellijk verbinding maken met een andere computer. Laten we dit proces analyseren in het voorbeeld van de RDESKTOP -Z -P -P -G-P-PP 1280x900 -U-P-P-PP-wachtwoord Server_IP.

Voer een opdracht in om verbinding te maken met een extern bureaublad via RDesktop in Linux

Hier moet u in detail absoluut elk argument en gemonteerde informatie overwegen.

  • -Z. Deze optie is verantwoordelijk voor het activeren van de stroomcompressie. Gebruik het om de verbinding te optimaliseren. Vooral relevant voor systemen met lage internetsnelheid.
  • -P. Creëert caching. Het helpt bij het opslaan van wat informatie over de lokale opslag, in de toekomst wordt niet elke keer op de server verwijst voor de download.
  • -G. Stelt de gebruikersresolutie van het desktopvenster in. Voer na deze optie de gewenste parameter in die moet worden toegepast.
  • -U. Geef na deze optie de gebruikersnaam op die op de server wordt weergegeven.
  • -P. Dit argument is noodzakelijk als het wachtwoord wordt gepresenteerd.
  • Server IP. Altijd aangegeven aan het einde van de regel. In plaats van deze inscriptie, voert u de domeinnaam van de server in waarop u verbinding wilt maken.

Stap 3: Bestanden delen tussen Windows en Linux in de huidige sessie

In de voltooiing van het RDESKTOP-hulpprogramma willen we vertellen over de basisacties die worden uitgevoerd door de invoer van opdrachten in de console. Om te beginnen, laten we het hebben over de meest gewilde taken die zijn gekoppeld aan de uitwisseling van bestanden. Netwerkmap is aangesloten via RDESKTOP -R-schijf: Delen = / Home / Documenten -Z -P -P -G 1280x900 -U Gebruikersnaam-P-wachtwoord Server_IP, waarbij alle opgegeven opties en adressen worden vervangen door de vereiste.

Een opdracht om een ​​gedeelde netwerkmap te openen via RDesktop in Linux

Nadat u deze opdracht hebt ingevoerd, is de map beschikbaar voor het lezen en schrijven, dat op elke manier mogelijk maakt om bestanden te beheren. Als de toegangsproblemen echter ontstonden, moet u de sessie sluiten, de Chown -r / Home / Documenten-gebruikersnaam activeren: UserGroup-opdracht en vervolgens de map opnieuw aansluiten.

Een opdracht om toegang te bieden tot de RDESKTOP-netwerkmap in Linux

Stap 4: Een snel toegangspictogram maken

Bij het bestuderen van de eerste RDP-client, kunt u opmerken dat alle profielen worden opgeslagen in de grafische menutabel, waarmee u snel verbinding kunt maken en schakelen. Helaas is er gewoon geen dergelijke functie in RDesktop, dus er is slechts één alternatieve methode - handmatige creatie van een snelle toegangsknop voor elke server.

  1. Maak in de console een leeg tekstbestand met een willekeurige naam via een handige teksteditor. Het team zelf zal zoiets vinden: Sudo Nano Rdesktop, waar Nano de gebruikte teksteditor is, en de RDesktop is de naam van het bestand zelf.
  2. Een tekstbestand maken voor het opstartpictogram van RDesktop in Linux

  3. Wanneer het venster verschijnt Plaats de volgende onderstaande twee regels, het vervangen van de opties en serverinformatie over de beschikbare.
  4. #! / Bin / bash

    RDESKTOP -Z -P -G 1280X900 -U Gebruikersnaam-P Wachtwoord Server_IP

    Een script maken voor het opstartpictogram van RDesktop in Linux

  5. Bewaar alle wijzigingen en voltooi werk in een teksteditor.
  6. Wijzigingen opslaan in het Tekstbestand van het RDESKTOP-startpictogram in Linux

  7. Voer de opdracht CHMOD + X RDESKTOP in om een ​​snelstartpictogram op het bureaublad te maken.
  8. Een tekstbestand converteren naar het programma om RDesktop in Linux te starten

Alle andere opties en nuances van interactie met RDESKTOP, waarover we niet hierboven hebben gesproken, worden in detail beschreven in de officiële documentatie of worden vrij zelden gebruikt, dus hebben daarom geen uitleg nodig.

Optie 3: FreerDP

FreerDP is de nieuwste van alle bekende RDP-klanten, die net begint om momentum te krijgen. Het beheer van hen wordt ook uitgevoerd in de console en er zijn nu enkele functies, dus we hebben deze optie aan de laatste plaats afgeleverd.

  1. FreerDP is geïnstalleerd met alle benodigde componenten via de Sudo Apt-Get Install FreerDP LibfREERDP-Plugins-Standard-opdracht.
  2. Commando voor het installeren van het FreerDP-programma in Linux

  3. De installatie start onmiddellijk na het bevestigen van het wachtwoord.
  4. FreerDP-installatiebevestiging in Linux

  5. Selecteer het antwoord D om alle archieven te downloaden.
  6. Vervolgde installatie van het FreerDP-programma in Linux

  7. Gebruik de XFREERDP -U Black -d Work -N "Lumpics" -A 15 -K US -G 1440x830 --Plugin Cliprdr --Plugin RDPDR --DATA DISK: DISKP: / Home / Black - My.rdp.Server. Net om de verbinding met de server uit te voeren.
  8. Verbinding maken met het externe bureaublad via het FreerDP-programma in Linux

Nu raden we aan alle opties te leren die u in de vorige regel hebt gezien. Ze zijn een beetje vergelijkbaar met die die in de tweede versie worden gebruikt bij het interageren met de RDESKTOP-client, maar hebben ook hun eigen kenmerken.

  1. -U. Verantwoordelijk voor de gebruikersnaam op de server. Direct na deze optie moet de bijbehorende login worden ingevoerd.
  2. -NS. Hetzelfde, maar alleen met het domein van de werkgroep, dat van tevoren wordt bepaald en hetzelfde moet zijn voor alle deelnemers aan het lokale netwerk.
  3. -N. Definieert hostnaam.
  4. -een. Na dit argument is de diepte van de vensterkleur aangegeven. Standaard is de waarde van 15 geselecteerd.
  5. -K. Stelt de standaard toetsenbordlay-out in, waar de staatscode is opgegeven als een parameter.
  6. -G. Specificeert de grootte van het weergegeven venster in pixels.
  7. --Plugin cliprdr. Activeert het algemene klembord met een toekomstige externe bureaublad.
  8. --Plugin RDPDR --DATA DISK: DISKP: / Home / Black -. Verbindt een home-map als een gemeenschappelijk netwerk en stelt u in staat gegevens uit te wisselen.
  9. My.rdp.server.net. Vervangen door de naam van de gebruikte RDP-server.

Hierboven ontving u een algemene samenvatting van de drie verschillende RDP-clients voor Linux. Zoals je kunt zien, hebben ze allemaal hun eigen kenmerken en passen ze aan verschillende gebruikers. Elk van hen kan verbinding maken met Windows, dus alle complexiteit van de keuze is alleen in de verschillen in de controle en implementatie van de grafische interface van het Remote Desktop Display-venster.

Lees verder