Hoe een presentatie in PowerPoint te maken

Anonim

Hoe een presentatie in PowerPoint te maken

Microsoft PowerPoint is een krachtige set hulpmiddelen voor het maken van presentaties. In de eerste studie van het programma lijkt het hier misschien gewoon een demonstratie te creëren. Misschien wel, maar waarschijnlijk zal een behoorlijk primitieve optie zijn, die geschikt is voor de meest kleine shows. Maar om iets uitgebreider te maken, moet je in de functionaliteit graven.

Begin van het werk

Allereerst moet u een presentatiebestand maken. Hier zijn twee opties.

  • De eerste - met de rechtermuisknop in elke opstelling (op het bureaublad, in de map) en selecteer het item "CREATE" in het pop-upmenu. Het blijft ook klikken op de optie "Microsoft PowerPoint-presentatie".
  • PowerPoint-presentatie maken

  • De tweede is om dit programma te openen via de "Start". Als gevolg hiervan moet u uw taak opslaan door het adresspad naar elke map of op het bureaublad te selecteren.

Toegang tot Powerpoint-presentatie

Nu, dat PowerPoint werkt, moet u dia's maken - frames van onze presentatie. Om dit te doen, gebruikt u de knop "Dia maken" in het tabblad Huis of de combinatie van hete toetsen "Ctrl" + "M".

Een dia maken in PowerPoint

Aanvankelijk wordt een kapitaaldia gemaakt, die de naam van het presentatiethema zal demonstreren.

Kapitaalglijbaan in PowerPoint

Alle verdere frames zijn standaard standaard en hebben twee gebieden - voor koptekst en inhoud.

Normale standaarddia in PowerPoint

Een start. Nu moet u alleen uw presentatie per gegevens invullen, het ontwerp wijzigen enzovoort. De procedure voor uitvoering is niet bijzonder belangrijk, zodat verdere stappen niet noodzakelijkerwijs consequent presteren.

Het instellen van externe look

In de regel is het ontwerp voor het begin van het invullen van de presentatie geconfigureerd. Voor het grootste deel is dit gedaan omdat na het opzetten van het uiterlijk al beschikbare elementen van sites misschien niet erg goed uitzien, en je moet het voltooide document serieus verwerken. Omdat het vaakst het onmiddellijk doen. Om dit te doen, dient hetzelfde tabblad in de kop van het programma, het is de vierde aan de linkerkant.

Om u te configureren, moet u naar het tabblad "Design" gaan.

Tabblad Design in PowerPoint

Er zijn hier drie hoofdgebieden.

  • De eerste is "thema's". Er zijn verschillende ingebouwde ontwerpopties die een breed scala aan instellingen betekenen - de kleur en het lettertype van de tekst, de locatie van de gebieden op de dia, de achtergrond en extra decoratieve elementen. Ze veranderen de presentatie niet, maar ze verschillen nog steeds van elkaar. Het is noodzakelijk om alle beschikbare onderwerpen te leren, het is waarschijnlijk dat sommige perfect geschikt zijn voor de toekomstige show.

    Onderwerpen in PowerPoint.

    Wanneer u op de juiste knop klikt, kunt u de volledige lijst met beschikbare ontwerpsjablonen implementeren.

  • Ingebouwde lijst met onderwerpen in PowerPoint

  • Volgende in PowerPoint 2016 is er een gebied "opties". Hier is een verscheidenheid aan onderwerpen die uitkomen, en biedt verschillende kleurenoplossingen voor de geselecteerde stijl. Ze verschillen alleen van elkaar in kleur, de locatie van de elementen verandert niet.
  • Opties voor die in PowerPoint

  • "Configureren" biedt de gebruiker om de grootte van de dia's te wijzigen en kan de achtergrond en het ontwerp handmatig aanpassen.

Instelling in PowerPoint

Over de laatste optie die de moeite waard is om een ​​beetje meer te vertellen.

De knop "Achtergrondindeling" opent een extra zijmenu aan de rechterkant. Hier zijn er in het geval van het instellen van elk ontwerp er drie bladwijzers.

  • "Vullen" biedt achtergrondafbeelding instellen. U kunt één kleur of patroon invullen en een afbeelding invoegen met zijn daaropvolgende extra bewerking.
  • Gieten in het achtergrondformaat in PowerPoint

  • "Effecten" Hiermee kunt u extra artistieke technieken toepassen om de visuele stijl te verbeteren. U kunt bijvoorbeeld het effect van de schaduw, verouderde foto's, vergrootglas enzovoort toevoegen. Na het selecteren van het effect is het ook mogelijk om het te configureren - bijvoorbeeld de intensiteit veranderen.
  • Effecten op het achtergrondformaat in PowerPoint

  • Het laatste item is "figuur" - werkt met een afbeelding die op de achtergrond is geïnstalleerd, zodat u de helderheid, scherpte enzovoort kunt wijzigen.

Figuur in het achtergrondformaat in PowerPoint

Gereedschapsgegevens zijn voldoende om het presentatieontwerp niet alleen kleurrijk te maken, maar ook helemaal uniek. Als een bepaalde standaardstijl op dit moment is geselecteerd, wordt het menu "Vullen" in de presentatie geselecteerd, dan staat het menu "Vullen" in het menu "Formaat".

Lay-out dia's instellen

In de regel wordt het formaat ook geconfigureerd voordat de presentatie wordt gevuld. Hiervoor is er een brede set patronen. Meestal zijn er geen extra instellingen van lay-outs vereist, omdat de ontwikkelaars zijn voorzien voor een goed en functioneel bereik.

  • Om een ​​blanco te selecteren voor een dia, moet u erop klikken met de rechtermuisknop in de lijst met linkerkant. In het pop-upmenu moet u de optie "Lay-out" inschakelen.
  • De lay-out van de dia in PowerPoint wijzigen

  • Aan de zijkant van het pop-upmenu wordt een lijst met beschikbare sjablonen weergegeven. Hier kunt u een van de meest geschikt voor de essentie van een bepaald blad kiezen. Als u bijvoorbeeld van plan bent een vergelijking van twee dingen op de foto's te demonstreren, is de optie "vergelijking" geschikt.
  • Opties voor lay-outs in PowerPoint

  • Na het selecteren wordt deze Billet toegepast en kan de dia vullen.

Indeling met twee velden om tekst in te voeren

Als er niettemin voorkomt de noodzaak om een ​​dia in de lay-out te maken die niet door standaardsjablonen wordt verstrekt, kunt u uw Billet maken.

  • Ga hiervoor naar het tabblad "Bekijk".
  • PowerPoint Tab weergave

  • Hier zijn we geïnteresseerd in de knop "Slide Sample".
  • Sjabloonmonsters in PowerPoint

  • Het programma schakelt over naar de wijze van werken met sjablonen. De hoed en functies worden volledig veranderd. Aan de linkerkant zijn er nu geen bestaande dia's, maar een lijst met sjablonen. Hier kunt u kiezen voor zowel beschikbaar voor bewerking en het maken van uw eigen.
  • Chalons in PowerPoint.

  • Voor de laatste optie wordt de knop "Insert Layout" gebruikt. Systemically wordt een volledig lege dia toegevoegd, de gebruiker moet alle velden voor de gegevens zelf toevoegen.
  • Plaats uw lay-out in PowerPoint

  • Om dit te doen, gebruikt u de knop "Invoegenfilter invoegen". Er is een brede selectie van gebieden - bijvoorbeeld voor koptekst, tekst, mediabestanden, enzovoort. Na het selecteren moet u het venster op het frame tekenen waarin de geselecteerde inhoud zich bevindt. U kunt zoveel mogelijk gebieden maken.
  • Gebieden toevoegen in PowerPoint-lay-out

  • Na het voltooien van de creatie van een unieke dia, zal het niet overbodig zijn om hem zijn eigen naam te geven. Om dit te doen, dient u de knop "Hernoemen".
  • De sjabloonnaam in PowerPoint wijzigen

  • De resterende functies hier zijn ontworpen om het uiterlijk van sjablonen te configureren en de grootte van de dia te bewerken.

Het opzetten van het uiterlijk van sjablonen in PowerPoint

Klik aan het einde van alle werken op de knop "Sample Mode". Daarna keert het systeem terug naar het werk met de presentatie en kan de sjabloon worden aangebracht op de hierboven beschreven dia.

De modus Sjabloon bewerken in PowerPoint

Gegevens configureren

Wat hierboven is beschreven, het belangrijkste in de presentatie vult het met informatie. In de show kun je alles inbrengen, of alleen harmonieus gecombineerd met elkaar.

Standaard heeft elke dia zijn kop en het aparte gebied is eraan toegewezen. Hier moet u de naam van de dia, het onderwerp invoeren, zoals beschreven in dit geval, enzovoort. Als de diavoorserie hetzelfde aangeeft, kunt u de titel verwijderen, of het is gewoon niet om daar te schrijven - het lege gebied wordt niet weergegeven wanneer de presentatie wordt weergegeven. In het eerste geval moet u op de rand van het frame klikken en op de knop "DEL" klikt. In beide gevallen heeft de dia niet de namen en het systeem labelt het als "Naamloos"

Het koptekstgebied in PowerPoint

De meeste dia's lay-outs voor het invoeren van tekst en andere gegevensindelingen gebruiken "Inhoudsgebied". Deze plot kan zowel worden gebruikt om tekst in te voeren en andere bestanden in te voegen. In principe probeert elke inhoud die op de site wordt geïntroduceerd, automatisch deze specifieke sleuf in te nemen, aan te passen aan de grootte van zichzelf.

Tekstgebied in PowerPoint

Als we het hebben over de tekst, is het rustig geformatteerd door de standaard Microsoft Office-tools, die ook aanwezig zijn in andere producten van dit pakket. Dat wil zeggen, de gebruiker kan het lettertype, de kleur, de grootte speciale effecten en andere aspecten vrij veranderen.

Tekst opmaken in PowerPoint

Wat betreft het toevoegen van bestanden is de lijst hier breed. Het kan zijn:

  • Afbeeldingen;
  • GIF-animatie;
  • Videos;
  • Geluidsbestanden;
  • Tabellen;
  • Wiskundige, fysieke en chemische formules;
  • Diagrammen;
  • Andere presentaties;
  • Schemes Smartart en anderen.

Om dit allemaal toe te voegen, wordt verschillende manieren gebruikt. In de meeste gevallen gebeurt dit via het tabblad "Insert".

Voeg het tabblad in PowerPoint in

Ook bevat de inhoud zelf 6 pictogrammen om snel tabellen, diagrammen, smartart-objecten, foto's van een computer, afbeeldingen van internet, evenals videobestanden toe te voegen. Als u wilt invoegen, moet u op het juiste pictogram klikken, waarna de toolkit of de browser opent om het gewenste object te selecteren.

Pictogrammen voor snelle voorwerpen in PowerPoint

Ingezette items kunnen vrij worden verplaatst door dia met behulp van de muis, waarbij de nodige lay-out al handmatig door handmatig is. Niemand verbiedt ook het veranderen van de grootte, positieprioriteit enzovoort.

Extra functies

Er is ook een breed scala aan verschillende functies waarmee u de presentatie kunt verbeteren, maar bent niet verplicht voor gebruik.

De overgang instellen

Dit item is de helft verwijst naar het ontwerp en het uiterlijk van de presentatie. Het heeft geen van het grootste belang als de externe instelling, dus het is helemaal niet nodig om te doen. Er is deze toolkit in het tabblad "Overgangen".

Overgangstabblad in PowerPoint

In de "overgang naar dit dia" -gebied wordt een brede selectie van verschillende animatiesamenstellingen gepresenteerd om te worden gebruikt voor overgangen van de ene dia naar de andere. U kunt het meest kiezen dat u wilt of geschikt voor de presentatie, evenals gebruik van de instellingsfunctie. Hiervoor wordt de knop "Effectparameters" gebruikt, daar voor elke animatie is er een reeks instellingen.

Het instellen van de overgang naar PowerPoint

De "Time Slip Time" -gebied is niet langer relevant voor visuele stijl. Hier is de duur van het bekijken van één dia geconfigureerd, op voorwaarde dat ze zullen veranderen zonder een team van de auteur. Maar het is ook de moeite waard om hier te vermelden, een belangrijke knop voor het afgelopen punt - "Toepassen op alles" Hiermee kunt u het overgangseffect tussen dia's voor elk frame handmatig toepassen.

Geavanceerde overgangsinstellingen in PowerPoint

De animatie instellen

Aan elk element, of tekst, een mediabestand of iets anders, kunt u een speciaal effect toevoegen. Het wordt "animatie" genoemd. Instellingen voor dit aspect bevinden zich op het juiste tabblad in de koptekst. U kunt bijvoorbeeld de animatie van het uiterlijk van een bepaald object toevoegen, evenals de daaropvolgende verdwijning. Gedetailleerde instructies voor het maken en configureren van animatie is in een apart artikel.

Les: animatie creëren in PowerPoint

Veel serieuze presentaties configureren ook besturingssystemen - bedieningssleutels, dia'smenu, enzovoort. Voor dit alles maakt gebruik van de instelling van hyperlinks. Niet in alle gevallen zouden dergelijke componenten moeten zijn, maar in veel voorbeelden verbetert het de perceptie en systematiseert een presentatie, praktisch in een afzonderlijke handleiding of een programma met een interface.

LES: Hyperlinks maken en configureren

Resultaat

Op basis van het voorgaande kunt u naar het volgende meest optimale algoritme komen voor het creëren van een presentatie bestaande uit 7 stappen:

  1. Maak de juiste hoeveelheid dia's

    Niet altijd kan de gebruiker van tevoren zeggen welke duur zal zijn bij de presentatie, maar het is het beste om een ​​presentatie te hebben. Dit zal helpen in de toekomst harmonieus de volledige hoeveelheid informatie verspreiden, verschillende menu's configureren enzovoort.

  2. Pas visueel ontwerp aan

    Heel vaak, bij het creëren van een presentatie, worden de auteurs geconfronteerd met de reeds ingevoerde gegevens slecht gecombineerd met verdere ontwerpopties. Dus de meeste professionals raden aan om van tevoren een visuele stijl te ontwikkelen.

  3. Distribueer kloklay-outopties

    Hiervoor worden reeds bestaande sjablonen geselecteerd, of nieuw en vervolgens gedistribueerd voor elke dia afzonderlijk, op basis van de bestemming. In sommige gevallen kan deze stap ook voorafgaan aan de instelling voor visuele stijl, zodat de auteur de ontwerpparameters kan aanpassen vlak onder de geselecteerde locatie van de elementen.

  4. Maak alle gegevens

    De gebruiker maakt alle benodigde tekst, media of andere gegevenstypen in de presentatie, distribueren de dia's in de gewenste logische volgorde. Onmiddellijk alle informatie bewerken en formatteren.

  5. Maak en configureer extra items

    In dit stadium creëert de auteur bedieningsknoppen, verschillende contentmenu's enzovoort. Ook worden vaak individuele momenten (bijvoorbeeld de creatie van de schuifregelknoppen) gecreëerd door het kaderkader, zodat u de toetsen telkens niet handmatig moet toevoegen.

  6. Voeg secundaire componenten en effecten toe

    De animatie, overgangen, muzikale begeleiding, enzovoort instellen. Meestal gedaan in de laatste fase, wanneer al het andere klaar is. Deze aspecten beïnvloeden het voltooide document en u kunt ze altijd weigeren, omdat ze nog steeds bezig zijn met de laatste.

  7. Controleer en repareer tekortkomingen

    Het blijft alleen tot dubbele controle, het bekijken van de weergave en de nodige aanpassingen.

Voorbeeld klaar glijbaan

aanvullend

Aan het einde wil ik een paar belangrijke punten specificeren.

  • Net als elk ander document heeft de presentatie zijn eigen gewicht. En het is groter dan de binnenste ingebrachte objecten. Dit geldt vooral voor muziek en videobestanden in hoge kwaliteit. Nogmaals zorgen voor het toevoegen van geoptimaliseerde mediabestanden, aangezien een presentatie met meerdere geboortebaat niet alleen moeilijkheden biedt met transport en transmissie naar andere apparaten, maar het kan extreem traag zijn.
  • Er zijn verschillende vereisten voor het ontwerp en het vullen van de presentatie. Voordat u het werk start, is het het beste om de voorschriften voor het leiderschap te kennen om het precies niet te vergissen en niet om de noodzaak om het kant-en-klare werk volledig opnieuw te onderzoeken.
  • Volgens professionele presentaties wordt het aanbevolen om geen grote stralen te maken voor die gevallen wanneer het werk is ontworpen om de uitvoeringen te vergezellen. Lees dit alles zal niet zijn, de volledige basisinformatie moet de omroeper uitspreken. Als de presentatie is bedoeld voor individuele studies door de ontvanger (bijvoorbeeld instructie), is deze regel niet van toepassing.

Zoals kan worden begrepen, bevat de procedure voor het creëren van een presentatie veel meer functies en stappen dan het misschien vanaf het begin lijkt. Geen enkele tutorial leert om demonstraties beter te maken dan eenvoudig ervaring. Je moet dus oefenen, verschillende elementen, acties proberen, naar nieuwe oplossingen zoeken.

Lees verder